nyVon

   
Overview

U samim začetcima razvoja nyVon je zamišljen kao čvrsta osnova koja će podržavati razne web sustave (module), nevezano za sektor poslova kojemu su namjenjeni. Kao rezultat toga – nyVon je univerzalan, moderan i u potpunosti modularan online sutav koji može zadovoljiti zahtjeve i potrebe svakog poduzeća i biti prilagođen bilo kojoj korisničkoj skupini kao i poslovnoj djelatnosti.

Dobro strukturirana i normalizirana baza u mySQL-u te CodeIgniter – agilan i establiran PHP Framework, osiguravaju stabilnost te omogućavaju brz razvoj novih funkcionalnosti.
S obzirom da su i PHP i mySQL cross-platform rješenja, serverska pozadina za nyVon može biti pogonjena bilo kojim serverskim OS-om – Linux (bilo koja distribucija), Windows Server, OS X Server, FreeBSD

Nismo se vodili idejom ‘izmišljanja tople vode’ već radije implementacijom zrelih i stabilnih rješenja u jedan sustav. Prilikom dizajniranja osnovne jezgre sustava velika pažnja se pridavala mogućnostima daljnjeg razvoja, tako da je nyVon spreman i otvoren za sve buduće modifikacije, nadogradnje i nove ideje. NyVon nije još jedan sustav kojeg će vrijeme progutati već će on rasti i razvijati se u skladu s vremenom.

nyVon koristi sve novotarije i prednosti Open-source tehnologija i library-a – brzi ispravci grešaka, konstantno izlaženje novih verzija sa poboljšanjima te općenito bolja sigurnost i kvaliteta.

S obziom da se bazira na web tehnologijama, naš sustav je dostupan preko bilo kojeg web preglednika – Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer … – a samim time i bilo kojeg operativnog sustava: Windows, Linux, Os X, iOS, Android,

CD-i, DVD-i, USB memorije i slična pomagala više Vam nisu potrebna – nyVon je dostupan uvijek i svugdje. Sve što Vam treba je internet veza.
Vrijeme zastarjelih desktop baziranih softwerskih rješenja bliži se svom kraju, a nastupa doba modernih, web baziranih i modularnih sustava kakav je nyVon (ny von – na islandskom nova nada).

Osnovna struktura

Sustav je zamišljen tako da svako poduzeće (ustanova) ima svoju instalaciju nyVon sustava prilagođenu svojim potrebama koja se nalazi na web serveru. Također svako poduzeće ima i svoju bazu podataka. Sva poduzeća su vezana na nyAdmin – glavnu administracijsku aplikaciju koja kontrolira sve postavke svih poduzeća i komunikaciju između njih. Također putem te administrativne aplikacije se upravlja i nadogradnjama za pojedino poduzeće tako da se izmjene, postavke i nadogradnje sustava postavljaju jednostavno i brzo – bez potrebe dolaska osoblja “na teren” i bez zaustavljanja svakodnevnog radnog procesa.

Više o nyVon sustavu možete pronaći na www.nyvon.net

Project details
  • Date: January 2012